fbpx
More

  Шестима в битка да оглавят БФС

  До участие в надпреварата са допуснати шестима кандидати

  Във вторник ще се проведе извънреден конгрес на Българския футболен съюз. Той трябва да избере президент на Съюза. До участие в надпреварата са допуснати шестима кандидати. Това са: Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

  Действащият президент на БФС Борислав Михайлов е издигнат от 19 клуба от професионалния и аматьорския футбол, Димитър Бербатов – от 8 клуба, а останалите кандидати – от по един клуб от системата на БФС.

  Комисията с председател Емил Костадинов ще представи своя доклад пред делегатите на 12.10.2021 г.

  Предстоящият конгрес предизвика напрежение между двама от кандидатите – Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. Ден преди избора Бербатов обяви на пресконференция, че кметът на Симитли Апостол Апостолов е агитирал да се гласува за Михайлов, както и областният шеф на футбола в Монтана – Радой Христов. По време на пресконференцията Петър Величков, който е член на изпълнителния комитет на БФС и поддръжник на Бербатов, алармира, че във вторник някои делегати, които са критици на Съюза, няма да бъдат допуснати в НДК.

  От своя страна Бербатов призова Михайлов да се оттегли от надпреварата.