fbpx
More

  Шефът на „Луфтханза“: Най-скъпият ни билет струва 24 000 долара, но местата светкавично се разпродават

  Двупосочен билет за полет в първа класа от Сан Франциско до Франкфурт в момента е най-скъпият, продаван от германската авиокомпания

  Двупосочен билет за полет в първа класа от Сан Франциско до Франкфурт в момента е най-скъпият, продаван от германската „Луфтханза“ – за смайващите 24 000 долара, каза шефът на авиокомпанията и допълни, че местата за него непрекъснато са разпродадени, предаде ДПА.

  Карстен Шпор – главният изпълнителен директор на авиопревозвача Deutsche Lufthansa AG, цитира космическата цена на билета като пример за това как „Луфтханза“ се възстановява от пандемията по-бързо от очакваното.

  В изявление в аероклуба във Вашингтон Шпор каза, че „Луфтханза“ постига много високи финансови резултати, особено по маршрути до и от Северна Америка.

  Шпор каза, че авиокомпанията е увеличила броя на дестинациите, обслужвани в САЩ, до 25 – повече отколкото преди ковид кризата.

  Сега за авиационната индустрия като цяло, подчерта Шпор, фокусът е да се съсредоточи върху подобряване на надеждността и точността, които пострадаха заради недостиг на персонал, допълва БТА.