fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:26:20
събота | 21.05.2022 | 14:26:20
26.8 C
София

Шефът на ЧЕЗ: Няма да има спиране на тока, но услугата ще се влоши

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Няма да има намаляване на подаването на тока заради наложения мораториум върху цените на електричеството, но качеството на услугата ще се влоши, тъй като започваме да ограничаваме разходи и ще намаляваме инвестициите си в системата. Това означава повече аварии, обяви председателят на Надзорния съвет на ЧЕЗ Асен Христов.

“Утре, ако трябва дa платим на някоя фирма за смяна на стълбове, ние ще ѝ забавим плащането”, каза той пред бТВ.

“Ако в рамките на следващата седмица държавата не намери начин да компенсира енергоразпределителните дружества, те няма да издържат при наложения мораториум върху цената на тока“, каза Христов.

“Какво представлява електроенергийната система в България? Производители, потребители, а по средата на системата са доставчиците. По веригата е прието, че губим 7,5% от купения ток, в момента го купуваме между 500 и 600 лв. на година“, коментира Христов.

Той подчерта, че в ситуация на голям скок на цените, както е сега, законът е предвидил КЕВР да променя цените на шест месеца.

“В момента загубите на ЕРП-тата и ЕСО са 250 млн. лева, от които 70 млн. лева са само за ЧЕЗ. Чакахме, защото КЕВР се готвеше от 1 януари да направи цени, които поне да спрат загубите”, допълни Христов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук