fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:01:15
събота | 28.05.2022 | 00:01:15
21.1 C
София

Шарл Мишел и Кулеба: Край Киев е извършено нарочно клане на цивилни

Петдесет и седем души са били погребани в масов гроб в Буча, град недалеч от Киев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Убийството на цивилни в град Буча близо до украинската столица Киев е “нарочно извършено клане”, написа в Туитър външният министър на Украйна Дмитро Кулеба. Руснаците целят да елиминират възможно най-много украинци, пише още Кулеба и призовава да бъдат спрени и да бъдат наложени още по-опустошаващи санкции от страните от Г7.

Петдесет и седем души са били погребани в масов гроб в Буча, град недалеч от Киев, наскоро отвоюван от украинските сили от руските войски. Местен служител показа пред агенция АФП изкопа, където лежат телата.

„Тук, в този дълъг гроб, са погребани 57 души“, каза Сергей Капличний, който се представи като ръководител на спасителните служби в Буча и който организираше изваждането на телата.Масовият гроб е зад църква в центъра на града. Някои от телата са били или непогребани, или частично заровени в земята.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обеща да бъдат наложени още санкции срещу Москва заради “жестокостите”, извършени край Киев. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук