fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:45:08
четвъртък | 26.05.2022 | 20:45:08
25.8 C
София

Шаленберг: Интересите на Русия не се простират единствено в Украйна (ВИДЕО)

Австрия се надява  преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания да започнат през юни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Интересите на Русия не се простират единствено в Украйна, а и в страните от Западните Балкани, предупреди в София министърът по европейските и международните въпроси на Австрия Александър Шаленберг.  Той се срещна с външния министър Теодора Генчовска, с която обсъди геополитическата ситуация в следствие на руската инвазия.

Австрия се надява  преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания да започнат през юни.

“Mоята позиция е много ясна и Австрия би желала преговорите с Австрия и Северна Македония да започнат през юни. Разбира се, ние осъзнаваме , че има много чувствителни точки в двустранните отношения. Ние високо оценяваме усилията, които полага българската страна , които започнаха още с президента Радев и продължиха през последната година, и сега са актуални, и се водят и от новото българско правителство с министър председател Кирил Петков. Трябва да има политическа воля, трябва да имa подкрепа от двете страни”, заяви още Шаленберг.

От своя страна Теодора Генчовска още веднъж потвърди българската позиция.

“Очакваме от Скопие конкретни действия и гаранции за трайното и необратимо изпълнение на Договора от 2017г., както и гарантиране правата на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание.” ,допълни Генчовска.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук