Шабан Мустафа ще бяга на Витоша летен фест 2022

Шабан вече е печелил на Витоша летен фест – през 2017 година

0
107

Шабан Мустафа ще участва на предстоящия Витоша летен фест 2022 тази неделя. В последния уикенд изтъкнатият ни планински бегач записа престижно второ място на авторитетния маратон в Цермат, Швейцария. 43-годишният служител в Община Сунгурларе финишира с време 3.06:55 ч. и така спечели за втори път сребърен медал в това състезание. Само преди по-малко от месец многократният победител и рекордьор в планинското бягане отново спечели златния медал на маратон в Лихтенщайн – на LGT Alpin Marathon, с време 3.04:05 ч.

Осмото издание на Витоша летен фест е тази неделя от 11 ч. на хижа Момина скала. Спортният празник се организира от “София – европейска столица на спорта” и включва планинско колоездене, планинско бягане с атрактивен награден фонд, туристически поход, безплатен алпийски тролей над Боянската река, народни танци, песни, томболи, много игри с награди и веселие. Отново за доброто настроение ще се погрижи популярният и обичан народен певец Александър Александров – Алекс.

Шабан вече е печелил на Витоша летен фест – през 2017 г. Той бе най-бърз в третото издание по 12-километровото трасе. Редом до него сега се очаква да застанат и други изтъкнати състезатели в планинското бягане и колоездене. Стартът на атлетите по маршрут “Кумата” е в 11.00 ч., велосипедистите потеглят в 11.10 ч. за една или три обиколки по 7/20 км трасе “Копитото”, а в 11.20 ч. е началото на туристическия поход по 3.5 км маршрут “Обичам Витоша” с продължителност около 2 часа.