27.01.2023 | петък | 12:54

Сградата на Столичната община ще бъде осветена в синьо за Световния ден на детето

Публикувано:

Сподели поста:

Столична община се включва в инициатива на УНИЦЕФ в деня на Световния ден на детето – 20-ти ноември. За целта сградата на „Московска“ 33 ще бъде осветена в синьо. Това потвърдиха за NewOne от Общината.

Инициативата е част от глобалната активация на УНИЦЕФ – да освети ключови сгради по света, за да привлече вниманието върху правата на децата и нуждата от грижа, подкрепа и възможности.

Световният ден на децата има за цел да повиши осведомеността за милионите деца по света, на които е отказано правото на адекватни здравни грижи, образование и закрила.

Днес бяха обявени и резултати от ново международно проучване на УНИЦЕФ и Галъп, което показва, че близо 50% от децата и младите хора са по-склонни от възрастните да вярват, че светът става по-добро място с всяко поколение.

От данните става ясно, че младите хора са по-склонни да вярват, че самото детство се е подобрило, като преобладаващото мнозинство вярва, че здравеопазването, образованието и физическата безопасност са по-добри за днешните деца, отколкото за поколението на родителите им.

И все пак, въпреки оптимизма си, младите хора далеч не са наивни и изразяват безпокойство за действия срещу изменението на климата, скептицизъм относно информацията, която консумират в социалните медии, и се борят с чувството на депресия и тревожност.

Те са много по-склонни от възрастните да виждат себе си като граждани на света и е по-вероятно да приемат международно сътрудничество за справяне със заплахи като пандемията Ковид-19.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....

Повече чужденци посещават България

Пътуванията на български граждани в чужбина през декември 2022 г. са 604.7 хил., или с 9.7% над регистрираните...

ВМРО: Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...