27.01.2023 | петък | 01:04

Сезон на хищниците и Един риф – цяла планета по Viasat Nature

Публикувано:

Сподели поста:

Сезон на хищниците и Един риф – цяла планета по Viasat Nature 

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, Viasat Nature проследява в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят решения, за да спасят рифа от унищожение. „Един риф – цяла планета“ дебютира по най-заления канал от ТВ семейството на Viasat World на 8 януари, неделя, от 20:00 часа

Този януари по Viasat Nature, обаче, е най-вече „сезон на хищниците“! В рубриката всеки ден в 20:00 часа, още от 2 януари, с премиерите на „Смъртоносни ловци”, „Адаптация за оцеляване”, „Диви борци” и „Необикновени змии” се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство. 

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден” и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения. Животните използват своя размер, сила и адаптивност, за да оцелеят. 

Не пропускайте този спектакъл!

Copyright © Arte

Един риф – цяла планета

Премиера от неделя 8 януари в 20:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ научен

Оригинално заглавие: Planet Reef

Година: 2021

Големият бариерен риф е планета сама по само себе си; той е дом на над 9000 известни вида, сред които костенурки, крокодили, акули, отровни морски змии, ярко оцветени червеи и големи водорасли. Тези видове взаимодействат с коралите, за да образуват сложна и деликатна екосистема, като зависят едни от други за да оцелеят, но за съжаление коралите – и следователно всички организми, които зависят от тях – са изложени на сериозен риск днес. 

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, ние проследяваме в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят новаторски технологични решения, за да спасят рифа от унищожение.

Рубрика: Сезон на хищниците

Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

Този месец се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство с премиерите на „Смъртоносни ловци”, „Адаптация за оцеляване”, „Диви борци” и „Необикновени змии”. 

Разглеждаме техниките, триковете и средствата, които животните използват, за да се защитят и да надделеят, от мечки, крокодили и акули до змии, паяци и скорпиони. Те използват нокти и челюсти, за да атакуват и убиват, но също толкова важни са размерът и формата на животните – както и семейните връзки и чар – за да надхитрят враговете си, а дори още не сме стигнали до отровата… 

Очаквайте да видите най-впечатляващите хищници на майката природа този януари по Viasat Nature!

Copyright © West One

Смъртоносни ловци

Премиера от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Deadly Hunters

Година: 2020

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден” и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала и оформила целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения. 

Този сериал разглежда по-отблизо някои от животните, които имат водеща роля в усъвършенстването на уменията си като майсторски ловци. 

Животните използват своя размер, сила и уникални оръжия, за да оцелеят.

Copyright © West One

Адаптация за оцеляване

Премиера от вторник 3 януари в 20:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Adapt to Survive

Година: 2020

Обширни, комплексни и диви. По планетата Земя има закътани пусти места, създадени да оцелеят във времето, но тези земи и техните обитатели имат вечен и негласен договор, който решава кой може да предаде наследството си на следващото поколение. Договорът? Адаптация… или смърт. В този сериал навлизаме в мистериозния свят на животните и методите им за оцеляване; опознайте някои от тайните стратегии за оцеляване в дивия свят, които позволяват животът да продължи независимо от постоянните напрежения.

Copyright © Wild Stories

Диви борци

Премиера от сряда 4 януари в 20:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ научен

Оригинално заглавие: Wild Fighters

Година: 2021

Животните се борят, за да осигурят оцеляването си, но какви са причините, които ги карат да рискуват живота си всеки ден и какви са последствията от спечелването или загубата на тези битки? Има хиляди видове битки, от схватки лице в лице до танци, пеене и животински конкурси за красота; зад тези битки се крият мотиви, свързани с чифтосването, йерархията, защита на територията, защитата на семейните кланове и – разбира се – храната. В крайна сметка конфликтите между хората и животните не са толкова различни…

Copyright © Wild Thring

Необикновени змии

Премиера от четвъртък 5 януари в 20:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ животни/ експедиции

Оригинално заглавие: Extreme Snakes

Година: 2022

Австралия и Африка са разнообразна, предизвикателна и екстремна среда. Проучваме иновативните начини, по които змиите са се развили и оцелели в екстремните условия на тези земи. В процеса изследваме най-дългите, най-силните, най-тежките, най-смъртоносните и най-отровните змии и хвърляме светлина върху нови открития, свързани с констриктивните движения и метаболизма, навлизаме в сложността на отровите и представяме стряскащи нови разкрития, които могат да променят нашето разбиране за процесите на еволюция завинаги. Предприемете епично пътешествие през най-суровите – но и най-красивите – пейзажи и местообитания, за да разкриете забележителния свят на Австралия и най-необикновените змии в Африка.

Such a wonderful and beautiful marine life, yet it is deadly with its venomous bite. Found mostly in coral reef around south east asia and Australia. It is a Benthic species, crawling on ocean floor most of the time. The blue ringed will flashes when its get agitated, as a sign of warning. The Venom can kill adult human being, so care must be taken great fully when handling or seeing this animal.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
-1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
-1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...