fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:22

Северна Корея призна Донецката и Луганска републики

Така КНДР става третата държава след Русия и Сирия, признава независимостта на ДНР и ЛНР

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Северна Корея е признала двете отцепили се от Украйна “народни републики” – Донецка и Луганска – за независими държави, съобщи днес лидерът на ДНР Денис Пушилин, цитиран от Ройтерс.

Така КНДР става третата държава след Русия и Сирия, признава независимостта на ДНР и ЛНР в източния регион на Украйна Донбас.

В пост в социалната мрежа “Телеграм” Пушилин изразява надежда за “плодотворно сътрудничество” и засилване на търговията с изолираната азиатска държава, отстояща на 6500 км. Посолството на ДНР в Москва публикува снимка, на която си вижда как севернокорейският посланик Син Хон-чхол връчва на пратеничката на ДНР Олга Макеева сертификат за признаване. Впоследствие посолството на КНДР потвърди пред ТАСС, че двете подкрепяни от Москва “републики” са признати от Пхенян за независими.

ТАСС допълни, че ДНР и ЛНР са признати от Южна Осетия (територия, отцепена чрез война от Грузия) още през 2014 година. А Абхазия (също отцепена от Грузия) признава ДНР и ЛНР на 25 февруари т.г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img