Сетнините от болезнената Му налудничавост

По отношение на начина на изразяване, пък и не само по този показател, той си е същий Бойко Борисов

0
1778

Сетнините от деянията “Му”, защото нали, министрите Му, партията Му, правителството Му, шоуто Му и парламентарната Му група.

По отношение на начина на изразяване, пък и не само по този показател, той си е същий Бойко Борисов. Като все още не се знае дали Слави Трифонов е по-добрият Бойко Борисов, или Бойко Борисов е по-добрият Трифонов. Май по-скоро второто.

Ще се разбере от последстваята. А те са :

Първо:

Мощна подкрепа за партия Възраждане, чието влияние преди бъдещите избори ще се увеличи чувствително и която на изборите ще получи много повече гласове.  Разбира се, нито Слави Трифонов, нито обкръжението му биха могли да се договедят защо ще се получи така. Просто причинно-следствената връзка е прекалено сложна за Слави Тръ. Не че е прекалено тъп. Не, не е прекалено.  Но да се твърди, че е поне малко умен би било малко пресилено.

Това следствие влече след себе си и други. Силното влияние на Възраждане в бъдещото Народно събрание ще доведе неизбежно до увеличаване на настроенията против НАТО и Европейския Съюз.

Още повече, че за тези настроения Възраждане си има и съответните сподвижници.

На първо място – генерал Янев. След това социалистите. И после – самият Слави Тръ и партията му.

И тук мнозина ще възразят – Слави редом с Копейкин – не е възможно.

Възможно е обаче. Дори само заради това, че тук, в България, всички гадости са възможни. А щом са възможни, те стават действителност.

Ето, например нещо, което сближава Копейкин и Слави. И двамата са привърженици на всякакви референдуми, като висша форма на демокрация. И двамата недолюбват НАТО. Или по-скоро единият (Тръ) го недолюбва, другият си го мрази най-откровено. По-младите например не знаят, но някога, при разпада на Югославия, Слави се обяви в подкрепа на военнопрестъпника Милошевич срещу НАТО.

И третата – най  отблъскващата, дори зловеща връзка между двамата – охотата с която обявяват своите съперници за национални предатели. При което се получава едно зловещо  взаимодействие. С мрачен поглед и застрашителен вид Слави обявява от диванната си бърлога кои са национални предатели (Петков и Василев, или някой партиец то партията Му, ако този някой си позволи да се противопоставя на разпорежданията и волята Му). Тошко Йорданов услужливо нарича нарочените за национални предатели боклуци, а Костя Копейкин ги беси, или изпраща в концлагер с ведро изражение и сомадоволна полуусмивка.

Второ следствие: На следващите избори бившият министър- председател Бойко Борисов ще прибави още пет-шест процента доверие за ГЕРБ.  Най-малко. Което означава, че вече няма и не би могло да има никакви разследвания за корупция по време на управлението му. Което означава, че вече няма да има надзор за корупционни действия на което и да било бъдещо управление. Ще бъдат разследвани само дребните риби и неугодните на властта. Което вече води подсказва и третата сетнина.

Трето: Съдебната реформа става невъзможна. Гешев затвърждава властта си и вече е всесилен окончателно.  Олигархията става начин на управление в България за десетилетия напред.

Четвърто: Ветото върху Македония си остава, прекъсват се всички опити за разумно и човешко разрешение на противоречията между двата народа и те се смразяват може би завинаги. Развитите държави ни възприемат като “шашкъните на Европа”, България става “селския луд” за съюза, ама ние се гордеем с националното си своеобразие.

И всичко това заради хатъра на едни полуграмотни, необразовани, първични тарикати, присвоили си патриотичните български тежнения – най-често с користни цели, а в най-добрия случай заради тесногръдието си и светогледа си на казармени старшини (за един президент Радев намеква, освен Слави Тръ и хората му).

Пето:  И най-важната, най-пагубната сетнина – газовите доставки. Кирил Петков има една огромна заслуга към България – осигури газовата й независимост от Русия. Като цената на газа не само не се повиши, но и намаля с повече от десет процента. Само това да беше, само тази заслуга да имаше управлението на Петков и Василев ( а то има и други), то вече без притеснение би могло да се определи като извънредно успешно. А въпросът “защо тогава правителството им падна има естественият за България отговор :”Ами тъкмо защото е успешно,  затова”.

И не, никак не са случайни исканията на ДПС за парламентарна комисия за газовата сделка.

И като обобщение:  Сетнините от болезнената налудничавост на Слави Тръ са: Отдалечаване от Европа и НАТО, утвърждаване всевластието на Иван Гешев и корупционния вид управление, възможно връщане на Бойко Борисов във властта, никакви разследвания за управлението му, невъзможност за провеждане на съдебна реформа, десетилетна омраза между Македония и България, разваляне на изключително важната за България газова доставка от Азербайджан, нов газов договор с Русия и подновяване на газовата ни зависимост.

Изчегъртването на ГЕРБ от властта и Иван Гешев от прокуратурата просто се оказа майтап на ухилени сценаристи.

Дали Трифонов и сценаристите Му си дават сметка за всички тези сетнини ? Не, разбира се. Те по навик мислят от ден за ден и от зрелище за зрелище (от шоу за шоу). Сега ще си правят зрелище от приемането на бюджета, след това ще си правят зрелище от свалянето на правителството, после ще си правят зрелище от изборите. Ще си направят зрелище дори от изборния си провал, защото в бъдещия парламент те вече няма да влязат. И ще се кефят на всяко зрелище, дори и на това с провала. И ще се мислят за велики. Което си е болезнена налудничавост. Властта не прощава на нищожните (не низшите) духом. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here