fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:42

СЕМ: Физическа и вербална агресия срещу медиите е равнозначна на погазване на правото на информация на обществото

От контролния орган призовават към зачитане на личната неприкосновеност, свободата на журналистите и тяхното човешко достойнство

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Проявата на всяка физическа и вербална агресия срещу медиите е равнозначна на погазване на правото на информация на обществото. Това пишат в своя позиция от Съвета за електронни медии по повод посегателството над журналисти от граждани, дошли на протеста срещу „зеления сертификат“.

Според излязлата информация част от протестиращите са блъскали и обиждали журналисти на bTV, както и са скъсали ветробрана на един от микрофоните им. В същото време са влизали в диалог и са обиждали репортерите, които са предавали на живо. Пред здравното министерство недоволните граждани дори обявили, че въпросната медия е разпространявала фалшиви новини.

Според излязлата информация лошо отношение от страна на протестиращите е проявено и към журналисти от други медии, които са били там, за да изпълнят професионалните си задължения.

От СЕМ призовават към зачитане на личната неприкосновеност, свободата на журналистите и тяхното човешко достойнство. Съветът подчертава, че насилието над медиите е атака срещу постиженията на демокрацията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img