fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:02

СЕМ прие новия Управителен съвет на БНР

Те ще встъпят в длъжност след подписване на договори за управление

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След четири поредни заседания Съветът за електронни медии прие нов състав на Управителния съвет на БНР, предложен от генералния му директор Милен Митев. 

В новия състав влизат журналистът Валери Запрянов, Теодосий Спасов, директорът на дирекция “Международно сътрудничество” Албена Миланова и юристът Димитър Димитров. Те ще встъпят в длъжност след подписване на договори за управление.

Според  генералния директор на Българското национално радио Милен Митев това е органът, който взима най-важните стратегически решения за управлението на радиото.

“Така че единственото, което мога да кажа, е, че съм предложил в състава на Управителния съвет едни доказани професионалисти, с богат опит и с доказани професионални качества, които имат желанието да работят за развитието на Българското национално радио”, каза Митев.

“Въздържал се” гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева, които обясниха, че за тях са неприемливи кандидатурите съответно на Валери Запрянов и на Димитър Димитров. 

Своите резерви относно новия УС изрази Симона Велева.

“Изразявам съжаление, че въпреки притесненията, които изразихме, г-н Митев не благоволи да направи персонални промени в така предложения състав на Управителния съвет. Действително в него има доказани професионалисти и хора, които познават добре радиото, но за мен остава съмнението за връзки на г-н Димитров с конкретна кантора и с конкретни лица, които имат интереси вътре в медията”, обясни Велева.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img