fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:29:09
неделя | 29.05.2022 | 02:29:09
16.2 C
София

СЕМ откри процедура за избор на генерален директор на БНТ

На 29 юни Съветът трябва да определи кандидата, избран за наследник на Емил Кошлуков

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Съветът за електронни медии обяви  процедура за избор на генерален директор на Българската национална телевизия. 

Решението е било взето с четири гласа за и един въздържал се и е в изпълнение на правомощието по чл. 32, ал. 1, т. 2 от Закона за радиото и телевизията.

ПРОЦЕДУРАТА:

Документи на кандидатите за участие в процедурата се приемат до 27 май 2022 г.  включително. В срок до 15 юни 2022  СЕМ ще оповести кандидатите, допуснати до участие в процедурата. До 23 юни ще бъдат оповестени кандидатите, допуснати до третия етап на процедурата.

Изслушванията с допуснатите до третия етап кандидати са на 27 и 28 юни 2022 г. На 29 юни СЕМ трябва да определи кандидата, избран за генерален директор на БНТ, допълва БТА.

Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се  насрочва второ заседание. В случай, че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук