fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:48

СЕМ не избра нов шеф на БНТ

Венелин Петков и Сашо Диков бяха подкрепени от по двама членове на СЕМ, а Емил Кошлуков от един

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Безпрецедентно,  и след третия опит, Съветът за електронни медии не успя да избере нов генерален директор на Българската национална телевизия . Следствието е, че процедурата за момента се спира, а досегашният генерален директор Емил Кошлуков остава на поста си.

СЕМ не стигна до консенсус при първото гласуване. Емил Кошлуков, бившият началник на новините в бТВ Венелин Петков и Ирина Величкова получиха по един глас, останалите членове се въздържаха.

По-късно се проведе второ гласуване и отново не избра кандидат. Симона Велева направи ново предложение – Сашо Диков. Венелин Петков и Сашо Диков бяха подкрепени от по двама членове на СЕМ, а Емил Кошлуков от един. 

На третото заседание членовете на Съвета повториха резултата от второто и председатилят на СЕМ Соня Момчилова бе принудена да прекрати процедурата. 

По нейни думи, нова процедура ще бъде отворена още при следващото заседание на регулатора.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here