fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:56

СЕМ гласува нови членове на УС на БНР

Утвърждаването на новите членове става с 4 от 5 гласа

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Утвърждаване на членове на Управителния съвет на Българското национално радио е първа точка в дневния ред на заседанието на Съвета за електронни медии, започващо в 11 часа днес.

Ако не се постигне необходимото мнозинство от четири гласа, следващите две поредни заседания се провеждат в рамките на деня – те са предвидени за 12:15 и 12:30 ч.

Изборът на членовете на Управителния съвет става с квалифицирано мнозинство – с 4 от 5 гласа на членовете на СЕМ. Ако има три неуспешни опита за избор, следва гласуване с обикновено мнозинство от три гласа.

Миналата седмица на заседание на СЕМ не беше прието предложението на генералния директор на БНР Милен Митев в ръководния орган на общественото радио да влязат журналистът Валери Запрянов, изпълняващият длъжността директор на “Музикална къща БНР” Теодосий Спасов, както и директорът на дирекция “Международно сътрудничество” в БНР Албена Миланова, и юристът Димитър Димитров, който и в момента е член на Управителния съвет.

Пролет Велкова подчерта богатата професионална биография на Валери Запрянов, но заяви, че епизоди в нея я смущават. Става въпрос за създаването на Българския медиен съюз през 2012 година, както и за “Обединени свободни медии” – дружеството-издател на вестник “Преса” и списание “Тема”, дружество, което по думите ѝ взима кредит от 2,5 милиона лева от КТБ през фирма, която според доклади е кухо дружество. Тя поиска да разбере дали тези заеми са изплатени и дали спирането на това финансиране тогава е било причината за затварянето на двете издания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img