fbpx
20.2 C
София
20 август 2022 | събота | 06:46

Себастиан Фетел казва „Сбогом“ на Формула 1

Четирикратният световен шампион слага край на кариерата си след края на сезон 2022

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Себастиан Фетел ще сложи край на 15-годишната си кариера в спорта. Освен четирите си световни титли, германецът има 53 спечелени състезания и общо 122 подиума. През 2010 г. пилотът се превърна в най-младия световен шампион.

„Имах привилегията да работя с толкова много фантастични хора през последните 15 години. Те са твърде много, за да ги спомена поименно, но им благодаря“, написа в официалния си Инстаграм акаунт германецът Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион е взел решение да напусне пистата след края на сезон 2022, съобщиха от тима на „Астън Мартин“ в официално изявление.

„Решението за оттеглянето ми бе трудно. Дълго време го обмислях. След края на настоящия сезон искам да си дам време, за да помисля върху какво да се съсредоточа занапред. Искам да прекарвам повече време със семейството си. Но все още не искам да казвам „Сбогом“. Искам да благодаря на всички – включително на феновете, без чиято невероятна подкрепа Формула 1 нямаше да бъде такава, каквато е“, допълва Фетел.

От настоящия отбор на Фетел – Астън Мартин, заявиха , че той е бил истинско вдъхновение за всеки един, свързан с моторните спортове.

Освен за Астън Мартин Фетел се състезаваше за отборите на БМВ Заубер (2006-2007), Торо Росо (2007-2008), Ред Бул (2009-2014) и Ферари (2015-2020).

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img