fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:11

СДС иска оставките на Калина Константинова и Мариана Тошева заради разселването на бежанците

Позициите, които заемат, изискват не само управленски умения и компетентност, но и съпричастност към проблемите на хората в нужда., посочват от партията

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Съюзът на демократичните сили настоява за незабавните оставки на вицепремиера Калина Константинова и на председателя на Агенцията за бежанците Мариана Тошева заради събитията от последните дни, свързани с бежанците от войната в Украйна, съобщиха от пресцентъра на партията.

Позициите, които заемат, изискват не само управленски умения и компетентност, но и съпричастност към проблемите на хората в нужда. Очевидно те не притежават нищо от тези качества, посочват от СДС. 

От партията заявяват, че още през март в парламента СДС изрази загриженост за бъдещето на украинските бежанци и припомнят, че в началото на миналия век България приюти няколкостотин хиляди бежанци, и въпреки всичко се справи. България винаги е откликвала в такива моменти и е подавала ръка на хора, които са в нужда и се надявахме, че в ХХI век, като част европейската общност, и подпомогнати от нея, ще се справим. За огромно съжаление това не се случи. Вицепремиерът Калина Константинова олицетвори в най-голяма степен хаоса и невъзможността за решаване на кризи и проблеми от настоящата власт, посочват още от СДС, допълва БТА. 

Големият въпрос е защо вицепремиерът Константинова и подопечната ѝ  Агенция за бежанците, не са предвидили какво ще се случи с настъпването на активния летен сезон и освобождаването на морските бази от украинските бежанци. “Не може такъв проблем да се решава в последния момент, без план и яснота, без предвидени варианти за преместването на хората в бази в планинските курорти, които са в близост до населени места с медицинско обслужване. Подобно безхаберие е престъпно в кризисна ситуация”, допълват от партията. 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here