fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:42

Създават Национален съвет по психично здраве

Това става с решение на МС

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министерският съвет прие Постановление за създаване на Национален съвет по психично здраве.

Съставът на съвета ще включва: председател – представител на Министерството на здравеопазването и членове – по един представител на министерствата на труда и социалната политика, на образованието и науката, на регионалното развитие и благоустройството и на правосъдието, на Националната здравноосигурителна каса, Националния център по обществено здраве и анализи, Българския лекарски съюз, на медицинските университети в София, Пловдив, Варна и Плевен, на Медицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора, Българската психиатрична асоциация и на представителните организации за защита правата на пациентите.

С постановлението  на МС се гарантира установяването и функционирането на ефективен механизъм за цялостна координация на изпълнението на националната политика по въпросите на психичното здраве.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img