fbpx
More

  Създадена е работна група между превозвачите и МРРБ

  Ще се търси баланс между предложенията и на двете страни

  “Към настоящия момент имаме добър тон с г-н Караджов, така че нека изчакаме какво ще се случи през утрешния ден и тогава да говорим за бъдещи протести”. Това заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова след срещата в МРРБ.

  “Направена е работна група между регионалното министерство и превозвачите, която започва работа утре сутрин и ще търси баланс между предложенията на държавата и тези на превозвачите”, допълни Милтенова, цитирана от БНТ.

  Все още превозвачите не са получили покана от транспортния министър Николай Събев, но са готови да дискутират.

  От своя страна регионалният министър заяви, че не са поемани никакви конкретни ангажименти, но потвърди за създаването на работната група.

  “Групата започва работа още утре – излъчени са шестима представители на превозвачите, съответно и наши експерти ще бъдат определени от мен, които сядат утре в 9 часа започват да работят по всички проблеми, които заедно написахме”, каза Гроздан Караджов.

  Припомняме, че срещата се състоя след ден на национален протест на превозвачите, затваряне на ключови кръстовища и пътни блокади в София и големите градове в страната.