fbpx
18.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:29

Съветник на Зеленски: Войната в Украйна може да продължи още между два и шест месеца

Според Михайло Подоляк руската армия, частната наемническа група "Вагнер" и сепаратистите в Източна Украйна са дали досега общо 80 хиляди убити и ранени

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Войната в Украйна може да продължи още между два и шест месеца, заяви съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

Михайло Подоляк направи тази прогноза в интервю за руския опозиционен сайт “Медуза”.

“Това може да се проточи още два до шест месеца”, каза Подоляк. Той посочи като ключови фактори за продължителността на войната размера на оръжейните запаси и промяната на настроенията в Европа, Украйна и Русия.

Мирни преговори може да има само ако ситуацията на терен се промени и Русия почувства, че не може повече да диктува условията, заяви съветникът на украинския президент. Той предупреди, че териториалните отстъпки няма да сложат край на войната.

Според Подоляк руската армия, частната наемническа група “Вагнер” и сепаратистите в Източна Украйна са дали досега общо 80 хиляди убити и ранени. Тези данни, които не може да бъдат потвърдени по независим път.

След като Русия губеше по до 1000 човека на ден през “катастрофалната първа фаза от войната”, сега нейните и украинските жертви “са сравними”, добави той.

В четвъртък Зеленски каза, че на ден биват убити между 60 и 100 и ранени 500 украински военни, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here