fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:41:36
петък | 27.05.2022 | 02:41:36
17.8 C
София

Съветът на Европа: В Украйна се извършват невиждани нарушения на човешките права

Има още много хора в цяла Украйна, които са били подложени на невъобразими жестокости, обяви организацията

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Комисарят по правата на човека към Съвета на Европа Дуня Миятович осъди “невижданите” нарушения на човешките права и международното хуманитарно право от руската армия в Украйна. Тя направи това в разпространено днес изявление по време на четиридневната си визита в Киев и околностите му, предаде Франс прес.

“Мащабът и сериозността на нарушенията на човешките права и на международното хуманитарно право, които са станали в резултат на агресията на Руската федерация срещу Украйна са невиждани”, заявява Миятович, чиято визита не e бr.d предварително обявена от съображения за сигурност.

По думите ѝ “названията Буча, Бородянка, Ирпин или Андрийвка символизират ужасните неща, които бяха извършени тук”. “За съжаление техните жители не са сами в страданието си. Има още много хора в цяла Украйна, които са били подложени на невъобразими жестокости. Всеки от тях заслужава справедливост и не трябва да бъде забравян”, се казва в изявлението.

В него се отправя призив към държавите по света “да продължат да подкрепят по всякакъв възможен начин разследването и преследването на тези нарушения и тясно да координират усилията си с украинските власти, с гражданското общество и Международния наказателен съд”.

Дуня Миятович посети няколко населени места в околностите на Киев, “всички от които са били подложени на артилерийски обстрел, военни престъпления и бруталност от страна на руските сили”, се посочва в комюникето, цитирано от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук