fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:30:29
петък | 20.05.2022 | 00:30:29
11.3 C
София

Съветът на Европа ще подкрепи усилията на Надежда Йорданова за ефективна съдебна реформа

Генералният секретар Мария Бурич изрази благодарност към България за подкрепата, която оказва в процеса на популяризиране и ефективното прилагане на Втория допълнителен протокол на Конвенцията за престъпленията в кибернетичното пространство

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър Йорданова проведе срещи с Генералния секретар на Съвета на Европа Мария Бурич и с Директора на дирекция “Права на човека и върховенство на правото”, Христос Джамакопулус в Страсбург вчера.

Обсъдени бяха текущото и бъдещо сътрудничество при задълбочаване на съдебната реформа в България в съответствие с препоръките на СЕ по отношение изпълнение на решенията на ЕСПЧ, препоръките на Групата държави срещу корупцията (GRECO) и Венецианската Комисия за демокрация чрез право.

Очертана беше важната роля на дигитализацията на правосъдието и работата на Комисията на СЕ за ефективност на правосъдието (CEPEJ) в тази област с оглед улесняване на достъпа до правосъдие на гражданите.

Генералният секретар Мария Бурич изрази благодарност към България за подкрепата, която оказва в процеса на популяризиране и ефективното прилагане на Втория допълнителен протокол на Конвенцията за престъпленията в кибернетичното пространство.

Националният план за въстановяване и устойчивост в контекста на изпълнение на групите дела „Колеви“ и „С.З“ беше акцент по време на срещата на министър Йорданова с директора на дирекция “Права на човека и върховенство на правото”, Христос Джамакопулус.

Министър Йорданова запозна г-н Джакумопулос с плана на работната група, сформирана в Министерство на правосъдието, под ръководството на заместник-министър Емил Дечев във връзка с изпълнението на делата.

В двудневно работно посещение в Съвета на Европа в Страсбург в делегацията, водена от министър Йорданова, участие взеха заместник-министър Емил Дечев, Петър Рашков, пълномощен министър, представител на Министерството на правосъдието в ППРБЕС, директорът на дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ Милена Коцева и Мария Димитрова, правителствен агент.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук