fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:32

САЩ се отказаха да изстрелват пробно балистична ракета заради напрежението около Тайван

Китай смята Тайван за част от територията си и никога не се е отказвал да използва сила, за да го постави под свой контрол

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вашингтон отложи рутинен тест на междуконтинентална балистична ракета. От Белия дом съобщиха, че това се прави, за да се избегне ескалация на напрежението с Пекин по време на демонстрацията на сила в близост до Тайван, където напрежението нарасна през последните дни.

Китай разположи множество самолети и изстреля бойни ракети в Тайванския проток, ден след като председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси посети самоуправляващия се остров.

Китай смята Тайван за част от територията си и никога не се е отказвал да използва сила, за да го постави под свой контрол, като през последните седмици демонстрацията на сила в Тайванския проток буди притеснение в района.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img