fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:41

САЩ ликвидира лидера на “Ал Кайда” Айман ал Зауахири

Зауахири пое ръководния пост в терористичната организация след смъртта на Осама бин Ладен през 2011 г. Двамата бяха планирали заедно атаките срещу Ню Йорк и Вашингтон от 11 септември

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Лидерът на “Ал Кайда” Айман ал Зауахири е бил ликвидиран при американска антитерористична операция, потвърди президентът на Съединените щати Джо Байдън. Това се е случило чрез атака с безпилотен самолет в афганистанската столица Кабул в неделя сутринта.

“Беше въздадена справедливост и този терористичен лидер вече го няма. Хората по целия свят вече няма нужда да се страхуват от този зъл и решителен убиец. Съединените щати продължават да демонстрират своята решителност и способност да защитава американския народ от тези, които искат да ни навредят. Независимо от това колко време ще отнеме и къде се криете, ако сте заплаха за нашия народ, Съединените щати ще ви намерят и ще ви отстранят”, подчерта Байдън.

Зауахири пое ръководния пост в терористичната организация след смъртта на Осама бин Ладен през 2011 г. Двамата бяха планирали заедно атаките срещу Ню Йорк и Вашингтон на 11 септември 2001 г., когато загинаха близо 3 хиляди души.

Зауахири беше един от най-издирваните от американските власти терористи и за него имаше обявена награда от 25 милиона долара, припомня Би Би Си.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img