fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:17:40
петък | 27.05.2022 | 08:17:40
15.8 C
София

САЩ с нови санкции срещу Русия

Американското министерство на правосъдието повдигна обвинения на руския олигарх Константин Малофеев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Съединените щати налагат нови санкции в отговор на това, което президентът Байдън нарече “зверства в Буча”. Замразяват се активите на най-голямата руска финансова институция “Сбербанк” и най-голямата частна банка “Алфа банк”, свързани с американската финансова система и се забраняват бизнес отношения на американци с тях. Блокират се плащанията на руския държавен дълг в долари от сметки в американски банки.

Сред засегнатите физически лица са двете пълнолетни дъщери на руския президент Путин, съпругата и дъщерята на външния министър Лавров, премиера Мишустин и бившия президент Медведев.

Американското министерство на правосъдието повдигна обвинения на руския олигарх Константин Малофеев, който е нарушил предишни санкции, наложени заради финансиране на сепаратизма в Украйна. Разбита е компютърна ботмрежа, контролирана от руското военно разузнаване ГРУ, съобщи американският министър на правосъдието Мерик Гарланд, пише БНТ.

Той каза още, че Вашингтон участва в усилията за събиране на улики за евентуални военни престъпления на Русия в Украйна.

“Ето нашето послание към онези, които продължават да осигуряват възможности на руския режим чрез престъпното си поведение. Няма значение колко далече ще отплава яхтата ви. Няма значение как ще скриете активите си. Няма значение колко умно ще напишете зловредния си софтуер или ще скриете своята дейност онлайн. Министерството на правосъдието ще използва всички налични инструменти, за да ви открие, да обърка вашите заговори и да ви потърси отговорност”, заяви Мерик Гарланд, главен прокурор на САЩ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук