fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:06

САЩ: Русия не е унищожила нито една система HIMARS

Според говорител на Пентагона, думите на руския военен министър Сергей Шойгу, са неверни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вашингтон отрече руските твърдения, че Москва е унищожила 6 ракетни системи “Хаймарс” от началото на конфликта в Украйна.

Според говорител на Пентагона, думите на руския военен министър Сергей Шойгу, са неверни. Той заяви, че украинците “използват с унищожителна прецизност и ефективност системите, всички от които са налични”.

Междувременно испанският министър на отбрана Маргарита Роблес Фернандес, цитирана от Ройтерс, обяви, че не може да изпратят спрените си от употреба танкове “Леопард 2 А4” за Украйна, тъй като те са в “абсолютно окаяно състояние” и могат да представляват опасност за хората, които ги управляват.

Миналият месец Роблес заяви, че тази възможност “е на дневен ред”, след като испанският вестник “Ел Паис” съобщи, че Испания обмисля да изпрати на Украйна около 40 германски танка “Леопард”, които се съхраняват във военна база в Сарагоса.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img