fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:34:29
събота | 21.05.2022 | 15:34:29
26.8 C
София

САЩ предупреди за зловреден софтуер, способен да саботира енергийния сектор

Доказателствата сочат, че Русия стои зад зловредния софтуер

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Няколко американски правителствени агенции издадоха съвместно предупреждение, в което съобщават за откриването на набор от злонамерени киберинструменти, създадени от неназовани лица, способни да саботират енергийния сектор и други индустрии от ключово значение, предаде Асошиейтед прес. 
                   

В предупреждението на министерствата на енергетиката и вътрешната сигурност, ФБР и Агенцията за национална сигурност не се посочват имената на създателите и не се предлагат подробности за установената заплаха. Техни партньори от частния сектор в областта на киберсигурността обаче казват, че доказателствата сочат, че Русия стои зад зловредния софтуер. 
                   
Една от фирмите за киберсигурност определи инструментите като “изключително редки и опасни”, a според представител на друга компания те са били така конфигурирани, че първоначално да бъдат насочени към обекти за втечнен природен газ и електрическа енергия в Северна Америка.

Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност, която публикува предупреждението, не идентифицира извършителя на заплахата, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук