fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:49:04
събота | 28.05.2022 | 01:49:04
21.1 C
София

САЩ предоставят на Украйна военна помощ за още 100 млн. долара

"Става дума да се отговори на спешната украинска нужда от допълнителни противотанкови системи Джейвлин, " заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

САЩ обявиха, че ще предоставят на Украйна допълнителна военна помощ на стойност до 100 милиона долара, за да помогнат на страната да се противопостави на руското нашествие, предаде Франс прес.

Става дума “да се отговори на спешната украинска нужда от допълнителни противотанкови системи Джейвлин, които САЩ предоставиха на Украйна и които те използваха толкова ефикасно за защита на своята страна”, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби, съобщи БТА.

“В съответствие с резолюция на президента, разреших незабавното отпускане на помощ за сигурност на стойност до 100 млн. долара за посрещане на спешната нужда на Украйна от допълнителни противотанкови системи”, каза Блинкен в изявление.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук