fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:24

САЩ предислоцира бойна армада близо до бреговете на Тайван заради посещението на Нанси Пелоси

Отдавнашният критик на Китай Нанси Пелоси се очаква да пристигне днес в страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Нанси Пелоси, председателката на Камарата на представителите на САЩ, се готви да посети Тайван въпреки предупрежденията на Китай да не го прави. В същото време четири американски бойни кораба, включително самолетоносач, са разположени източно от Тайван като част от “рутинно” предислоциране, предаде Ройтерс.

Самолетоносачът “Роналд Рейгън” понастоящем се намира във Филипинско море, източно от Тайван и Филипините и южно от Япония, потвърди днес представител на флота на САЩ. “Роналд Рейгън” е придружаван от въоръжения с крилати ракети крайцер “Антиетам” и разрушителя “Хигинс”, каза представителят, пожелал да остане анонимен. По думите му амфибийният нападателен кораб “Триполи” също е в региона като част от предислокация, започнала през май.

Отдавнашният критик на Китай Нанси Пелоси се очаква да пристигне днес в Тайван.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img