fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:11:53
петък | 27.05.2022 | 18:11:53
28.8 C
София

САЩ обучават украински войници в Германия

Това съобщи говорителят на Пентагона Джон Кърби

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

САЩ обучават украински войници в Германия и на други места да боравят с военно оборудване, съобщи говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от ДПА. Обучението обхваща използването на гаубици и други оръжейни системи, които Киев получава от западните съюзници като подкрепа във войната си срещу Русия.

Украинските военни се обучават на няколко места извън страната си, включително в Германия, посочи Кърби и отбеляза, че Вашингтон е във връзка с правителството в Берлин относно програмата за обучение, предаде БТА.

Говорителят заяви, че не може да разкрие повече подробности за останалите локации. Малко преди руското нахлуване през февруари американската армия от съображения за сигурност изтегли силите си от Украйна.

Тогава 160-те бойци от Националната гвардия от Флорида бяха преместени от Украйна на друго място в Европа като предпазна мярка. Те бяха на украинска територия, за да съветват местните сили.

Кърби заяви, че сега тези национални гвардейци от Флорида ще бъдат изпратени да обучават украински войници близо до границите на Украйна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук