fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:52:35
събота | 21.05.2022 | 14:52:35
26.8 C
София

САЩ налагат санкции на дъщерите на Путин и Лавров

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Белият дом обяви, че налага санкции срещу дъщерите на Владимир Путин заради войната на Москва в Украйна, като заяви, че членовете на семейството са известни с това, че укриват богатството на руския президент.

Под удара на санкциите попадат и членовете на семейството на външния министър на Русия Сергей Лавров.

Освен това Белият дом обяви “пълно блокиращи” санкции срещу най-големите руски публични и частни финансови институции – Сбербанк и Алфа банк и заяви, че всички бъдещи американски инвестиции в Русия вече са забранени, съобщи АФП.

“Днес налагаме санкции срещу пълнолетните деца на Путин, съпругата и дъщерята на министър Лавров, както и срещу членовете на Съвета за сигурност на Русия”, заяви високопоставен служител на американската администрация.

В пълното изявление, публикувано на уебсайта на Белия дом, се уточнява, че ограниченията срещу посочените руснаци “ги изключват от финансовата система на САЩ и замразяват всички техни активи в САЩ”.

В изявлението се отбелязва също, че санкционираните членове на семействата на руски политици “са се обогатили за сметка на руснаците” и са оказали необходимата подкрепа за продължаването на войната в Украйна.

САЩ налагат санкции и на Михаил Мишустин и Дмитрий Медведев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук