fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:31:38
петък | 27.05.2022 | 18:31:38
28.8 C
София

САЩ искат Гърция да изпрати оръжие и бронирана техника в Украйна

Искането е било представено пред министъра на отбраната на Гърция Никос Панайотопулос от американския му колега Лойд Остин

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

САЩ искат от Гърция да изпрати оръжие и бронирана техника в Украйна, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“.

Искането е било представено пред министъра на отбраната на Гърция Никос Панайотопулос от американския му колега Лойд Остин.  

Двамата са разговаряли по телефона, като разговорът е продължил около 40 минути. Американците настоятелно са поискали страната да изпрати в Украйна оръжия съветско производство за подсилване на армията. Поставено е и искане за изпращане на бронирани машини, като се е настояло да бъде постигната устна договорка преди срещата между премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и президента на САЩ Джо Байдън, планирана за следващата седмица във Вашингтон, пише “Етнос”.

Подобна договорка обаче не е била постигната, тъй като Атина не е променила позицията си – че няма да изпраща отбранителни системи, които са разположени на първа линия за предотвратяване на нападения, при положение че “всекидневно е застрашена от страна на Турция”, отбелязва гръцкото издание. Гърция би обсъдила подобна възможност при положение, че конкретните системи бъдат заменени с други, по-модерни, преди да изпрати каквито и да е оръжия за Украйна, съобщава още “Етнос”.   

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук