fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:08:31
неделя | 29.05.2022 | 01:08:31
16.8 C
София

САЩ и Русия си размениха затворници (ВИДЕО)

Въпреки че администрацията на Байдън шумно акламира размяната на затворниците, ясно се вижда, че този акт не предвещава по-широк пробив между страните

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия и Съединените щати извършиха неочаквана размяна на пленници във време на високо напрежение, обменяйки в сряда ветеран от морската пехота, затворен от Москва, за осъден руски наркотрафикант, излежаващ дълга присъда в Америка.

Сделката с Тревър Рийд, американец, лишен от свобода за близо три години, щеше да бъде забележителна дипломатическа маневра дори по време на мир, но е още по-изненадваща, на фона на ледените отношения между Москва и Вашингтон заради войната в Украйна.

От другата страна на размяната е Константин Ярошенко, руски пилот, който излежаваше 20-годишна федерална присъда за контрабанда на кокаин в САЩ.

Въпреки че администрацията на Байдън шумно акламира размяната на затворниците, ясно се вижда, че този акт не предвещава по-широк пробив между страните.

Физическата размяна между двете страни е извършена на неупоменато летище в Турция.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук