fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:26

Съставиха писмена заповед на кмета на Кюстендил заради сметището в Радловци

За бунището има и съставени няколко наказателни постановления

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Районната прокуратура в Кюстендил е съставила предписание на кмета на града във връзка с нерегламентираното сметище в с. Радловци. Това съобщиха от прокуратурата.

За сметището има и съставени няколко наказателни постановления, каза говорителят на Районната прокуратура Галина Димитрова. Тя посочи, че след проверката на прокуратурата и съставеното предписание, кметът на общината ще трябва да уведоми държавното обвинение за изпълнението му.

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и разпореди проверка по Надзора за законност, във връзка със зачестили сигнали за изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за целта места и с цел предотвратяването на нерегламентираното съхранение на отпадъци и изхвърлянето им на нерегламентирани за това места. Проверката следва да установи какво е актуалното фактическо състояние на незаконните сметища в населените места на територията на Област Кюстендил. “Проверката за останалите населени места все още не е приключила и продължава”, каза Галина Димитрова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img