fbpx
More

    Със засаждане на дръвчета ще бъде отбелязан Световният ден без тютюнопушене

    Десет фиданки ще бъдат сложени в двора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология

    Десет дръвчета ще бъдат засадени в двора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, като по този начин ще бъде отбелязан днешният Световен ден без тютюнопушене. Това съобщиха от Коалицията за живот без тютюнев дим, организатори на инициативата. В събитието ще участват и представители на Министерството на околната среда и водите, на офиса на СЗО в България, на граждански организации и др. 

    Тази година темата на Световния ден без тютюнопушене, определена от СЗО, е “Тютюнът: заплаха за нашата околна среда”. Със символичното засаждане на дръвчетата ще бъде отбелязана и 10-годишнината от приемането в България на пълната забрана за пушене на закрити и някои открити обществени места, допълва БТА.

    Очаква се послания за чиста околна среда да отправят Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, д-р Скендер Сила, представител на СЗО за България; проф. Пламен Димитров, директор на Национален център по обществено здраве и анализи; д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Комисията по здравеопазване и председател на сдружение “Въздух за здраве” и др.