fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:34:47
четвъртък | 26.05.2022 | 20:34:47
25.8 C
София

Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия

Започна евакуацията от Украйна на последния сръбски шофьор на камион, който досега е бил в убежище на 30 км северно от Киев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия след проведените в страната избори, потвърди министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин пред телевизия Пинк.

След подписването на Брюкселските споразумения през 2012 година всеки ден казваха, че ние ще признаем Косово. Президентът Александър Вучич не е направил това и няма да го направи. Същото се отнася и за санкциите против Русия, заяви Вулин пред телевизия Пинк. 

Сръбският президент Вучич е заявявал няколко пъти, че Сърбия подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да въвежда санкции срещу Русия.  Той също е подчертавал, че  Сърбия смята Русия и Украйна за братски страни, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави на Украйна хуманитарна помощ.

Започна евакуацията от Украйна на последния сръбски шофьор на камион, който досега е бил в убежище на 30 км северно от Киев, заяви за Танюг сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Томислав Момирович.

Министърът каза, че  правителството на Сърбия досега е евакуирало 50 сръбски шофьори на камионидопълва БТА. Алексаднър Дражич  ще бъде изведен от доброволци от Червения кръст и ние очакваме през деня той да напусне Украйна.  В този момент не знаем точното време, тъй като на пътищата  са поставени барикади  на всеки 1,5 до два километра. Непрекъснато сме в контакт с него и продължаваме да следим развитието на ситуацията, заяви министърът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук