fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:33

Йованович: Сърбия не иска да е в Евросъюза

Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, обяви лидерът на опозиционната Нова Демократическа партия Милош Йованович

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Сърбия не иска да е член на Европейския съюз, ако цената за това е признаване на Косово и присъединяване на страната към европейските санкции срещу Русия. Това заяви за медиите лидерът на опозиционната Нова Демократическа партия Милош Йованович.

“Трябва да започне обсъждане в обществото, защото и тази власт, като онази през 2008 г., продължава да говори за ускоряване по европейския път и за безалтернативно присъединяване към ЕС. Днес този ЕС, освен да признаем отцепването на Косово, иска и да въведем санкции срещу Русия”, каза Йованович в интервю за сръбската телевизия Nova S.

Опозиционният лидер изрази надежда, че управляващите в Сърбия няма да въведат санкции срещу Русия. Ако това обаче стане, Нова Демократическа партия ще призове членовете и симпатизантите си на протести, заяви Йованович.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img