fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:22

Първо в NewsOne: Жители на “Лозенец” с подписка срещу строеж на нова сграда пред блока им

Недоволните подготвят протест

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Жители на столичния квартал “Лозенец” стартираха подписка срещу планиран строеж на нова сграда пред 12 етажния им блок. В момента мястото представлява зелена площ, на която от години жителите се радват.

Притеснението им идва преди дни, когато научават, че собственикът на реституирания имот се е отказал от обезщетението, поискал е земята си и е решил да построи нов блок с магазини, и подземни гаражи.

Снимка: Владимир Христовски

Радостина Филипова, която е организатор на подписката посочи, че има много проблеми около това инвестиционно намерение, като част от тях са: липса на адекватно отсстояние на бъдещата сграда от блока, липса на светлина, увеличаване на броя на автомобилите, липса на зелени площи.

Тя изрази своето притеснение, че при необходимост линейка или пожарна кола няма да имат достъп до съществуващата жилищна сграда, защото сега до нея води тясна пътека.

Филипова обяви, че след като внесат жалбата и подписката си, подготвят и протест.

На място дойде общинският съветник Николай Велчев от БСП. Той коментира пред newsONE, че на 28 януари тази година е паднал мораториумът, който е спирал застрояването на зелени площи и парковите пространства в София. Според него сегашното управление е изпуснало времето да изкупи проблемните терени.

Велчев посочи, че оттук-нататък предстои обжалване на издадената виза пред Направление ‘”Архитектура и градоустройство”‘ към Столичната община и пред Административния съд в София.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img