fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:43

Само в NewsONE: Граждани излязоха в подкрепа на запазването на автентичния вид на сградата на Халите в София (ВИДЕО)

Медията ни единствена отрази недоволството

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пред Централните софийски хали се проведе митинг с искане за запазване на сградата в автентични ѝ вид.

Пред NewsONE, който единствен отрази недоволството, организаторът Димчо Джиговски заяви, че едно от исканията им е Общината да си върне собствеността върху Халите. До недоволството се стигна, след като стана ясно, че немска верига хипермаркети има предварителен договор с настоящия собственик “Ащром Лимитед” за придобиването на сградата, която е паметник на културата от 1955 година насам.

Хората настояха мястото да се запази като тържище за родни производители, а не да се превръща в магазин. Те се обявиха и срещу планираните реконструкции.

NewsONE потърси за коментар немската фирма-инвеститор и Министерството на културата от където все още не са ни отговорили.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира, че на този етап Общината не разполага със средства, за да откупи сградата. В отговор на това Джиговски заяви, че ще организират подписка и дарителска кампания и необходимата сума за спасяването на Халите ще бъде събрана.

Гражданите обявиха, че демонстрациите им ще продължат и в следващите дни и се надяват, че в петък няма да започнат ремонтните дейности.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img