fbpx
More

  Сагата с изборните машини се задълбочава: Откриха още 150

  Били за части, заявиха от „Сиела Норма“

  Още 150 машини за гласуване се появиха. Те се намират в митнически склад на територията на летище “София”. Самата Централна избирателна комисия научи за тях, след като получиха писмо от Софийска градска прокуратура.

  Бойко Борисов: Открихме 228 други машини извън тези за гласуване (ОБНОВЕНА) | NewsONE

  Както и с предната допълнителна доставка от 228 машини, която разкри преди дни ГЕРБ, Централната избирателна комисия отново не знаеше откъде са се появили новите 150 машини. Стана ясно, че устройствата трябва да отидат при „Сиела Норма” – също както 228-те машини, заради които ГЕРБ заяви, че изборите са компрометирани и според тях се готви измама на вота.


  От Комисията поискаха и тези 150 машини да бъдат конфискувани, докато се разбере какви са и защо са доставени в България.

  Снимка: NewsOne

  Изпълнителният директор на “Сиела Норма” Веселин Тодоров обясни, че 150-те машини на летището са за резервни части. На тях нямало качен софтуер и не могат да се ползват за гласуване, увери той.

  “Уведомихме прокуратурата и тя ни даде разрешение да ги закараме на склад. А прокуратурата е уведомила Централната избирателна комисия. Изненадвам се, че ЦИК се правят на изненадани и си мислят, че сме безотговорни търговци, които няма да покрият гаранционното обслужване. Нормално е да имаме запаси, от които в рамките на 2-3 дни, при авария на машина, да я ремонтираме или да я подменим”, заяви Тодоров пред „24 часа“.

  Според него с прокуратурата вече е постигната яснота и 150-те устройства ще си отидат в склада на фирмата. От думите на Тодоров стана дума, че още 36 машини са пристигнали с тази цел, но те вече са в склада им.