5.12.2022 | понеделник | 19:05

Сагата с изборните машини се задълбочава: Откриха още 150

Публикувано:

Сподели поста:

Още 150 машини за гласуване се появиха. Те се намират в митнически склад на територията на летище „София“. Самата Централна избирателна комисия научи за тях, след като получиха писмо от Софийска градска прокуратура.

Бойко Борисов: Открихме 228 други машини извън тези за гласуване (ОБНОВЕНА) | NewsONE

Както и с предната допълнителна доставка от 228 машини, която разкри преди дни ГЕРБ, Централната избирателна комисия отново не знаеше откъде са се появили новите 150 машини. Стана ясно, че устройствата трябва да отидат при „Сиела Норма” – също както 228-те машини, заради които ГЕРБ заяви, че изборите са компрометирани и според тях се готви измама на вота.


От Комисията поискаха и тези 150 машини да бъдат конфискувани, докато се разбере какви са и защо са доставени в България.

Снимка: NewsOne

Изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров обясни, че 150-те машини на летището са за резервни части. На тях нямало качен софтуер и не могат да се ползват за гласуване, увери той.

„Уведомихме прокуратурата и тя ни даде разрешение да ги закараме на склад. А прокуратурата е уведомила Централната избирателна комисия. Изненадвам се, че ЦИК се правят на изненадани и си мислят, че сме безотговорни търговци, които няма да покрият гаранционното обслужване. Нормално е да имаме запаси, от които в рамките на 2-3 дни, при авария на машина, да я ремонтираме или да я подменим“, заяви Тодоров пред „24 часа“.

Според него с прокуратурата вече е постигната яснота и 150-те устройства ще си отидат в склада на фирмата. От думите на Тодоров стана дума, че още 36 машини са пристигнали с тази цел, но те вече са в склада им.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...

Румен Петков: Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък

Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък и от гледна точка...