fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:29

Съдийската колегия на ВСС решава как да преназначи съдиите спецсъдилищата

Спецсъдилищата спират работа другата сряда

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Висшия съдебен съвет  решава как да преназначи съдиите от  двете спецсъдилища. На 27 юли те ще спрат дейността си. Съдийската колегия трябва да вземе решение, къде да  да преназначи спец магистратите от закритите структури.

С промените в  Закона за съдебната власт беше записано,че специализираните съдилища и прокуратури се закриват, а работещите в тях магистрати ще бъдат преназначени на квотен принцип в други съдилища и то не само в наказателните им отделения. Премахнати бяха и кариерните и финансовите бонуси за членовете на Висшия съдебен съвет и на инспекторите в Инспектората към ВСС. 

Първоначалното решение предвиждаше в един съд се преназначават до една четвърт от спецсъдиите, а в една прокуратура и един следствен отдел – до една трета от спецпрокурорите и спецследователите. Този текст обаче беше отменен от Конституционния съд преди дни.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img