fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:27

Съдът спря увеличението на заплатите на лекарите и медицинските сестри

Решението е в отговор на две жалби от страна на Националното сдружение на частните болници и на сдружението на общинските болниците

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Съдът спря увеличението на заплатите на медиците в болниците, залегнало в анекса към Националния рамков договор, подписан от Националната здравноосигурителна каса и Лекарския съюз.

Решението е в отговор на две жалби от страна на Националното сдружение на частните болници и на сдружението на общинските болници. То идва броени дни преди крайния срок, в който болничните мениджъри трябваше да повишат заплатите на персонала до минималните нива от Колективния трудов договор в здравния сектор, а именно: 2000 лева за лекар, 1500 лв. за медицинска сестра и 910 лв. за санитар.

На болниците беше даден срок до август да постигнат тези минимални възнаграждения, в противен случай ще получат по-малко увеличение в цените на клиничните пътеки, по които работят.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here