Съдът спря демонтажа на незаконните пилони и чадъри от автокъща “Капитолия”. Това се случва ден, след като общинските власти започнаха изпълнението на прокурорско разпореждане. 

“За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира, видяхте вчера имаше интересен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда с искане за спиране на изпълнението и след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване”, каза тя.

Фандъкова коментира, че въпреки съпротивата на служителите на автокъщата във вторник и опитите им да попречат на изпълнението на заповедта на главния архитект на София Здравко Здравков демонтажът е започнал. Здравков заяви, че в новото съдебното решение е изказана грижа за колите, а не срещу незаконното строителство. 

Здравков увери, че незаконното строителство няма да бъде толериран и подчерта, че теренът върху, който се намира автокъщата е собственост на Общината и на него има 6 незаконни чадъра. Кметът припомни, че от 4 години се водят дела по случая. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here