5.12.2022 | понеделник | 03:02

Съдът постанови изтърпяване на остатъка от наказанието, наложено на условно предсрочно освободен рецидивист

Публикувано:

Сподели поста:

По предложение на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът постанови изтърпяване на остатъка в размер на 2 години 10 месеца и 6 дни от определеното общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 22 години и 4 четири месеца, наложено на осъдения Ю.М. (на 54 години).

Това наказание при първоначален усилен строг режим на изтърпяване е наложено на Ю.М. от Апелативен съд – Пловдив и е най-тежкото от наказанията по други дела срещу него, в това число за убийство. На основание разпоредбите на Наказателния кодекс те са били групирани.

През 2019 г. с определение на Софийски градски съд осъденият е бил условно предсрочно освободен на основание чл. 70, ал. 1 от НК – дадени доказателства за поправяне и фактическо изтърпяване на част от наложеното наказание.

Около месец след влизане в сила на това съдебно определение Ю.М. отново е започнал за извършва престъпна дейност – участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – извличане на противозаконни облаги от разпространението на високорискови наркотични вещества и тяхното държане с цел разпространение. Виновността му е била доказана и последното дело срещу него е приключило с наложено ефективно наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода“.

Умишленото престъпление, извършено от освободения предсрочно Ю.М. в изпитателния срок, е дало законно основание на Окръжна прокуратура – Благоевград да сезира съда да постанови изтърпяване на остатъка от наложеното му общо наказание.

Съдебният акт на Окръжен съд – Благоевград за изтърпяване на остатъка на определеното общо наказание от Ю.М. подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...