fbpx
More

  Съдът оправда Петър Москов за ваксините

  Развръзката идва след 5 годишен съдебен процес

  Оправдаха бившия здравен министър Петър Москов по обвиненията за сделката с ваксините „Еувакс” и „Пентаксим”. Това обяви лидерът на партия КОД и съпредседател на „Национално обединение на десницата” в личния си профил във “Фейсбук”.

  В социалната мрежа Москов коментира: “Специализираният съд ме призна за НЕВИНЕН по всички обвинения, които прокуратурата ми предяви преди пет години! Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези пет години! Всъщност, Вие подкрепяхте усилието да не се кляка на ченгеджийницата и управлението да е в обществен интерес, а не в услуга на порочни хранителни вериги! На тези, които ме заливаха с помия, желая здраве и възможността да имат спокоен сън”.

  Петър Москов беше обвинен в престъпление по служба и безстопанственост заради вноса на турски ваксини през 2016 г. Според обвинението, Москов е нанесъл вреди за над 320 000 лева с приемането на ваксините от Турция. Според обвинението в следствие на действията му е пострадало и доверието на хората към здравното министерство.

  Футболният клуб “Арсенал” все пак не победи вчера. Добра се само до равенство срещу “Кристъл Палас”.