fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:51

Съдът на ЕС потвърди: “Гугъл” трябва да плати глоба от 2,420 млрд. евро

Наказанието е заради "господството на пазара за услуги за търсене онлайн"

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Общият съд на ЕС потвърди глобата от 2 млрд. 420 милиона евро, наложена на “Гугъл” от Европейската комисия през 2017 г. Магистратите в Люксембург отхвърлиха жалбата на технологичния гигант срещу решението на ЕК.

Преди 4 години Еврокомисията реши, че компанията е злоупотребила с господството си на пазара за услуги за търсене онлайн в 13 страни от Европейското икономическо пространство. България не е сред тези държави, информира БНР.

Търсачката на “Гугъл” винаги показвала сайта на технологичния гигант за сравнително пазаруване на първо място, далече пред тези на конкурентите. По този начин компанията лишавала потребителите си от избор, възпрепятствала конкуренцията, основаваща се на постиженията и обезсмисляла иновациите, гласят мотивите на Брюксел.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here