fbpx
More

    С тържествена проверка-заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 146-та годишнина от подвига на Христо Ботев (ВИДЕО)

    По традиция в 12.00 часа в продължение на 2 минути сирените в цялата страна ще свирят в знак на всенародното преклонение към делото на Христо Ботев

    С тържествена проверка-заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 146-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Сред гостите ще бъде президентът Румен Радев.

    По традиция в 12.00 часа в продължение на 2 минути сирените в цялата страна ще свирят в знак на всенародното преклонение към делото на Христо Ботев. Тази вечер с тържествена проверка-заря във Враца ще бъде отбелязана 146-та годишнина от подвига на Ботев и неговата чета.

    Денят на почит ще започне с панихида във възрожденския храм “Свето Възнесение”, която ще бъде отслужена от врачанския митрополит Григорий. В ранния следобед в Балкана, в местността Йолковица, където е лобното място на поета-революционер ще има поклонение от ученици и студенти. Кулминацията е вечерта край величествения паметник на Ботев в центъра на Враца, където по традиция стотици жители и гости на града участват в митинга заря в памет на загиналите за българската свобода.