fbpx
29.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:32

С нов физически сблъсък започна пленарният ден

В парламентарната зала избухна конфликт между народния представител от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев и Хамид Хамид от ДПС

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

С напрежение и физически сблъсък между депутати започна днешното пленарно заседание. В парламентарната зала избухна конфликт между народния представител от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев и Хамид Хамид от ДПС. 

Сблъсъкът между Хамид и Ананиев дойде след декларация на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов, който заяви от трибуната, че вчерашния протест в подкрепа на управляващите е бил опит за държавен преврат, подобно на Майдана в Украйна през 2014 година. Костадинов нарече недоволните, събрали се пред сградата на Народното събрание “соросоиди”.

След него думата взе Явор Божанков от БСП и напомни на председателя на “Възраждане”, че протестиращите са го замеряли със стотинки, дори не с копейки. 

След изказването на Божанков в залата настъпи напрежение и депутати от “Продължаваме промяната” и Движението за права и свободи размениха остри реплики, и словесни нападки. Към банките на ДПС се отправиха народния представител на ПП Атанас Михнев и отцепилия се от ИТН Светлин Стоянов. На пътя им се изпречи Халил Летифов, а неговите колеги от Движението скочиха, за да го защитят. Стигна се до спречкване, при което Настимир Ананиев и Хамид Хамид се сбутаха.   

“ДПС са много нервни, защото чекмеджето им е празно и се опитват с ИТН и “Възраждане” да направят един преврат”, коментира Настимир Ананиев. 

За да успокои страстите изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов обяви почивка от 20 минути.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here