fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:04

Руското посолство у нас с позиция за спрените лицензи на авиоремонтните заводи

Посочените предприятия се лишават от правото да осъществяват работи, свързани с техническото обслужване и ремонта на вертолетната техника от руския произход

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Руското посолство в България излезе с позиция за прекратените лицензи на авиоремонтните заводи “ТЕРЕМ-Летец” и “Авионамс”.

“Според наличната информация, редица страни на НАТО и ЕС продължават да осъществяват доставки на въоръжението и военната техника на киевския режим, а също така планират да организират ремонта им на промишлените предприятия в страните от Източна Европа. Като ответна мярка руската страна е взела решение да преустанови действието на Сертификатите на авиоремонтни предприятия, по-рано издадени на чешкото предприятие ГП “ЛОМ Прага” и българските компании “ТЕРЕМ-ЛЕТЕЦ” ЕООД и АО “АВИОНАМС”, заявяват от посолството.

“По такъв начин се спира предоставяне на услугите по проектантско и техническо придружаване на капиталовите ремонти на вертолети тип “Ми”, абонаментното обслужване за комплекти на експлоатационната и ремонтната документация, както и доставките на запасни части и изделия. Посочените предприятия се лишават от правото да осъществяват работи, свързани с техническото обслужване и ремонта на вертолетната техника от руския произход”, се казва в съобщението на руската дипломатическа мисия у нас.

“В тази връзка руската страна се освобождава от отговорността за безопасна експлоатация на вертолетите, ремонтирани на тези предприятия”, завършва позицията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img