fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:27

Руският опозиционер Анатолий Чубаис в болница със съмнения за отравяне

Чубайс е диагностициран със синдрома на Гилен-Баре - заболяване, свързано с увреждане на периферната нервна система от страна на имунната система

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Анатолий Чубайс, бивш руски политик, напуснал поста и държавата си след началото на войната в Украйна, е хоспитализиран в болница в Европа с рядко имунно заболяване, което поразява нервната система.

Чубайс е диагностициран със синдрома на Гилен-Баре – заболяване, свързано с увреждане на периферната нервна система от страна на имунната система, написа руската журналистка и политическа активистка Ксения Собчак в Telegram.

Не е ясно къде точно в Европа е бил хоспитализиран 67-годишният Чубайс, който е извън Русия, след като подаде оставка през март.

Чубайс е главният идеолог, осъществил, приватизацията в Русия. Работил е в администрацията на президента на Русия Борис Елцин. Преди да подаде оставка е бил специален представител на президента Владимир Путин за връзките с международните организации.

След съобщението, че Чубайс е в болница, не закъсняха и предположенията за отравяне, пише БГНЕС. Кира Ярмиш, прессекретар на Алексей Навални, опозиционер, който беше осъден и излежава ефективно наказание в Русия, написа в Twitter, че “това е репутацията на Кремъл: никой не се съмнява, че Чубайс е бил отровен”. За Навални имаше съобщения, че е направен опит да бъде отровен с нервно-паралитичен агент.

Кремъл отрича съпричастност към отравяне на Навални, както и по подобни други случаи. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img